Geraakt door natuur

 5 oktober  t/m 12 november 2023

De natuur raakt ons en brengt ons tot een dieper bewustzijn.
Twaalf beeldend kunstenaars zoeken hun inspiratie in de natuur. Ieder vindt die op zijn/haar eigen manier. Dat maakt deze expositie bijzonder en gevarieerd.

Voor sommige kunstenaars is hun werk een heel persoonlijke uiting. Zij vinden plezier en troost in de natuur en ze voelen hun eigen kwetsbaarheid in een indrukwekkend landschap. De elementen waarmee zij werken zijn chaos en orde, structuur en ritme. Anderen laten zich leiden door urgente problemen van klimaatverandering en vermindering van biodiversiteit. 

Zij stellen in hun werk ons consumptiegedrag aan de kaak. En dan zijn er diegenen die vooral de schoonheid van de natuur willen overbrengen. Van bomen en bossen als symbool van leven en groei tot mooie ongerepte landschappen en vergezichten. En zelfs stadsnatuur kan als een paradijs worden gezien.

De kunstwerken in deze tentoonstelling laten zien dat ieder een eigen relatie met de natuur heeft. De uitwerking daarvan in verschillende kunstdisciplines maakt een bezoek aan deze expositie meer dan waard.

Deelnemende kunstenaars

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

De banner is een fragment uit een werk van Heleen van Nieuwland

 Agenda

  • Zondag 8 oktober 15:00 uur
    Officiële opening door Cultuursocioloog Ruben Jacobs. Hij combineert zijn beschouwende blik met een zeer persoonlijke visie op de wereld, met kunst en natuur als inspiratiebron. Aansluitend muziek voor 2 fluiten door Carolien Magnus en Roos Smink.
  • Zondag 22 oktober 15:00 uur
    Paul Struijk is oud-voorzitter van Elisabeth Groen, en na bijna 10 jaar nog steeds betrokken bij het beheer en onderhoud van het gelijknamige stadspark. Paul vertelt over hoe zo’n stadspark ontstaat en tot ontwikkeling komt.
  • Zondag 12 november 15:00 uur
    Finissage met hapje en drankje.