Galerie de Ploegh

Landelijk Kunstenaarsgenootschap (LKG) De Ploegh heeft een eigen tentoonstellingsruimte onder de naam Galerie De Ploegh. In de galerie worden behalve de befaamde “Grafiek manifestatie & multiples” zo’n zes à zeven tentoonstellingen per jaar georganiseerd. De galerie is ook een podium voor nationale en internationale kunstenaars wiens werk in samenhang met het werk van De Ploeghleden getoond wordt. Daarnaast is De Ploegh regelmatig zichtbaar buiten de eigen galerie op kunstbeurzen, zoals de Affordable Art Fair, en bij andere kunstinstellingen waarmee de vereniging samenwerkt zowel binnen als buiten Amersfoort. De galerie is gehuisvest in het Cultuurhuis bij Flint in Amersfoort. Naast tentoonstellingen organiseren wij hier ook lezingen, workshops en manifestaties rondom iedere expositie.

De winkel

Een deel van de ruimte is permanent ingericht als ‘winkelruimte’, waar werk van onze kunstenaars direct kan worden gekocht.

Openingstijden

De galerie en winkel bevinden zich in het Cultuurhuis bij Theater Flint, Coninckstraat 58, 3811 WK Amersfoort. Wij zijn geopend op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.