Galerie de Ploegh is Zomergast bij woonwarenhuis Nijhof in Baarn.

Het woonwarenhuis Nijhof in Baarn is afgelopen januari gestart met een Pop-Up Store / Gallery. Zij boden De Ploegh deze prachtige expositieruimte voor de maanden juli, augustus en september 2015.

De vrij toegankelijke ruimte op de eerste verdieping van de Pop-Up Store / Gallery is gedurende de zomer exclusief voor Galerie de Ploegh!
Galerie de Ploegh toont bij woonwarenhuis Nijhof onder meer de Miniaturen en grafisch werk van verschillende Ploeghkunstenaars.

Ook het boek Palet van de 20ste eeuw – Honderd jaar beeldende kunst in Amersfoort, van Lex van de Haterd en Burchard Elias, zal hier liggen. In dit standaardwerk wordt onder meer de ontstaansgeschiedenis van De Ploegh beschreven en aandacht besteed aan musea en culturele initiatieven in Amersfoort, zoals de Mode¿show en Urban Wijland.

Deelnemende kunstenaars

Peter van den Akker, Hannah Blom, Jacqueline Bohlmeijer, Pieter Borstlap, Monika Buch, Colette Curfs, Frank Dekkers, Michiel Deylius, Marie-Louise Dooijes, Dorry van Haersolte, Suus Kooijman, Maarten van der Laag, Frits Nolte, Nan Mulder, Gijs Pape, Mark van Praagh, Tamar Rubinstein, Marcel Schellekens, Mary Schermer, Maartje Strik, Joke Struik, Marijke Vijfhuizen, Erica Welling

Feestelijke opening zondag 7 juni om 16.00 uur door Wilma Laarakker, beeldend kunstenaar en voorzitter van de Nederlandse Kring van Tekenaars. Kunstenaars aanwezig!