De tentoonstelling ‘Meer Mens’ in Kunsthuis Secretarie te Meppel van 20 september t/m 1 november 2015 sluit aan bij de missie van LKG de Ploegh om als vereniging ook buiten de eigen galerie zichtbaar te zijn. Onder de naam De Ploegh en route exposeren kunstenaars van de Ploegh op externe locaties. Zoals hier bij Kunsthuis Secretarie in Meppel.
Curator van de tentoonstelling is Ploegh-lid Hans Emmelkamp. Hij is tevens lid van de expositie-commissie van Kunsthuis Secretarie. Deze expositie-commissie selecteerde op basis van de succesvolle Ploegh-tentoonstelling ‘De Mens Centraal’ van het afgelopen jaar, een 12-tal Ploeghleden. Deze expositie gaf een prachtig overzicht van Ploeghkunstenaars die de mens in al zijn gedaanten tot hun thema rekenen

Deelnemende kunstenaars

Peter van den Akker, Hannah Blom, Marie-Louise Dooijes, Eddy Gheress, Bea van der Heijden, Wim Jonkman, Marieloes Reek, Mary Schermer, Rob Steenhorst, Maartje Strik, Linda Verkaaik, Marijke Vijfhuizen

Opening zondag 20 september om 16.00 uur door Hans Emmelkamp, beeldend kunstenaar, lid van De Ploegh en curator van de expositie.

Kunsthistoricus Mieke de Wit houdt op zondag 4 oktober om 14.00 uur een lezing over het mensbeeld in de beeldende kunst door de eeuwen heen.