De Ploegh laat in deze expositie zien wat zij ‘in huis’ heeft.

In haar missie stelt LKG de Ploegh zich ten doel om mensen te verbinden met beeldende kunst door het werk van de kunstenaars te laten zien. Vanuit haar eigen galerie in Amersfoort ontwikkelt De Ploegh hiervoor een gevarieerd expositieprogramma en activiteiten die in het teken staan van kennismaking en verdieping. Het landelijke karakter van de vereniging laat zich zien in de activiteiten die buiten Galerie de Ploegh ontplooid worden zoals tentoonstellingen op externe locaties in Nederland en het buitenland, en deelname aan kunstbeurzen.

Van 26 januari t/m 12 maart wordt er weer een tentoonstelling ‘buitenshuis’ gehouden en dit keer in het Oude Raadhuis in Aalsmeer. Het Oude Raadhuis is gebouwd in 1780. Het wapen boven de deur dateert van 1619. Het heeft tevens een lange geschiedenis als expositieruimte en is tegenwoordig onder beheer van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer.

Er zal een diversiteit aan disciplines te zien zijn zoals schilderkunst, grafiek, keramiek, fotografie, glas- en beeldhouwkunst, en verscheidenheid in stijlen: figuratieve, abstract-geometrische en constructivistische kunst. Kunst voor de  kunstkenner én voor de minder ervaren kunstliefhebber.

Deelnemende kunstenaars

Ans Bakker, Carolien Brusse, Michiel Deylius, Ron Jagers, Annemiek van Kollenburg, Suus Kooijman, Maarten van der Laag, Adri Langbroek, Heleen van Nieuwland-troj, Justyna Pennards-Sycz, Marieloes Reek, Loes Schellekens, Mary Schermer, Anne Marie Spijker, Cécile van Spronsen, Ans Tellegen, Erica Welling, Niek Wittebrood

OPENING zaterdag 28 januari om 16.00 uur door Jacqueline Bohlmeijer – kunstenaar & bestuurslid van De Ploegh externe exposities