Galerie de Ploegh nodigde de Boterhal in 2012 uit een expositie van haar KVH&O-leden te organiseren in haar galerie in Soest. Nu gaat de Ploegh als gast van KVH&O naar de Boterhal in Hoorn en exposeren dertien Ploeghleden in de prachtige expositieruimte van het voormalige Gasthuis, van 14 april – 12 mei. Te zien zullen zijn: schilderijen, grafiek, wandobjecten, beeldhouwwerken en fotografie.

KVH&O en de Ploegh – KVH&O Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken, organiseert sinds 1982 tentoonstellingen in het voormalige Sint Jans Gasthuis, in de volksmond bekend als de Boterhal. De Boterhal is de thuishaven en tevens de expositieruimte van de vereniging.

13 Verschillende kunstenaars – Wat hebben zij gemeen en waar is hun werk op uitgekozen? Er is vooral gekeken naar kwaliteit en diversiteit. Om een goede tentoonstelling te maken heb je werk nodig dat elkaar aanvult en versterkt. Ook is een zeker contrast tussen de werken gewenst.
Zo is er geometrisch abstract werk te zien van Monika Buch tegenover de filmische benadering van de schilderkunst van Hendrik Jan Visser. En staan de meer dan levensgrote figuren van Marijke Vijfhuizen op wacht tegenover de verstilde lyrische fotografie van Mary Schermer. Er is gekozen voor zowel ruimtelijk als plat werk, figuratief en abstract.

Feestelijke opening – ‘Poëzie Visueel Gelezen’ wordt feestelijk geopend op zondag 3 maart om 16.00 uur door schrijver/dichter/tekenaar Ted van Lieshout.

Voordracht & Muziek op 24 maart – Tijdens Kunstlint in de Lente, de jaarlijkse atelierroute van Soest, zullen een aantal Ploeghleden op zondag 24 maart hun gekozen gedicht voorlezen en het werk daarbij toelichten.
Die zondag is er ook live muziek in Galerie de Ploegh: Jos Verschaeren, één van de deelnemers aan de tentoonstelling, zal een kort concert met sopraan-saxofoon en accordeon geven. > meer informatie

Exposities in verschillende bibliotheken  Ook zal er onder auspiciën van Galerie de Ploegh van enkele deelnemers werk worden geplaatst in de Bibliotheken Eemland (Baarn, Leusden en Amersfoort) en de Bibliotheek Idea (Soest) met een verwijzing naar de expositie.