DE MENS CENTRAAL

Vanaf het Venusbeeldje, de vroegste afbeelding van een mens zo’n 30.000 jaar geleden, tot aan de dag van vandaag: het verbeelden van de mens is door alle eeuwen heen misschien wel het zwaartepunt in de kunst.
Zo ook voor 34 leden van de Ploegh, die, in alle denkbare disciplines, in figuratieve zin of geabstraheerd, hun persoonlijke vertaling van het mensbeeld geven in de expositie De Mens Centraal. 34 Maal geconcentreerde inleving in de gracieuze, trotse of theatrale menselijke verschijningsvorm, verwerkt in de verbeelding van de wereld van gedachten, dromen, overgave, kwetsbaarheid, pijn en vreugde.

In hun natuur zijn alle mensen gelijk; het zijn hun gewoonten die de verschillen maken – Confucius.

Deelnemende kunstenaars

Gerard Akerboom, Peter van den Akker, Henriëtte Alexander, Karin Beek, Hannah Blom, Jacqueline Bohlmeijer, Pieter Borstlap, Colette Curfs, Marie Louise Dooijes, Willemijn van Dorp, Bea Farenhorst, Annette Fienieg, Annelies de Greef, Famke Hajonides, Bea van der Heijden, Suus Kooijman, Adri Langbroek, Martie van der Loo, Anke Louwerse, Heleen van Nieuwland-troj, Frits Nolte, Mark van Praagh, Loes Schellekens, Helmi Schellinger, Mary Schermer, Cécile van Spronsen, Rob Steenhorst, Maartje Strik, Hannie Terpstra, Tom Thijsse, Linda Verkaaik, Kees Verweij, Marijke Vijfhuizen, Persheng Warzandegan

WORDBITES – Op zondag 9 november om 16.00 uur zal Hugo de Haas van Dorsser een performance geven met Wordbites. Een gedeelte van de voordracht zal speciaal gericht zijn op het getoonde werk van deze expositie.