…Als ik ’t gordijn wegtrok, hing boven ’t gras
Heel ’t meubilair, weerkaatst in donker glas… – Nabokov

‘Buitenkant versus binnenkant, buitenruimte versus binnenruimte,
buitenwereld versus binnenwereld’ – Lucia Fransen

Het thema Buiten versus Binnen roept talloze associaties op. 21 Kunstenaars van Galerie de Ploegh gingen ermee aan de slag. De één suggereert uitzichten of steekt de draak met de wetten van wat we dénken te zien. Een ander neemt de macro-micro wereld onder de loep, en weer een derde vraagt zich af hoe de buitenkant – ofwel de anderen – óns zien en hoe wij zelf gezien willen worden.
Ook wordt getoond hoe soms buitenkant en binnenkant elkaar, emotioneel gezien, slecht verdragen. Tenslotte komt het onderwerp ook letterlijk aan de orde in de vorm van een ommuurde tuin, een uitzicht of een doorkijkje – terug naar binnen.

Het resultaat van al deze associaties is een boeiende expositie met een grote variëteit aan vertolkingen in 2- en 3-dimensionaal werk.

Deelnemende kunstenaars

Henriëtte Alexander, Barbara Bläsing, Hannah Blom, Jacqueline Bohlmeijer, Monika Buch, Bea Farenhorst, Lucia Fransen, Famke Hajonides, Jeltje van Houten, Annemiek van Kollenburg, Suus Kooijman, Maarten van der Laag, Nan Mulder, Gijs Pape, Mary Schermer, Erica van Seeters, Tom Thijsse, Henk van der Ven, Jos Verschaeren, Constance Visser, Erica Welling

Feestelijke opening zondag 6 september om 16.00 uur door Mirjam Barendregt, voorzitter van LKG de Ploegh – kunstenaars aanwezig!

Workshop in klei – door kunstenaar Barbara Bläsing donderdag 10 september 19.30 – 21.30 uur
Met oog- en tastzintuig Buiten versus Binnen verkennen, met verschillende materialen zoals hout, steen en metaal. Er wordt meditatief gewerkt en de ervaringen worden daarna omgezet in klei.

KunstKijkroute Amersfoort Artist at Work Mark van Praagh | Galerie de Ploegh zondag 20 september 13.00 – 17.00 uur