BEELDwerk 2014, Beeldentuin en Klein Plastiek expositie i.s.m. Kunststichting Hazart – Soest

In de beeldentuin o.a. werken van de Ploeghkunstenaars Petra Boshart, Peter van Tilburg en José van Tubergen. De getoonde beelden en objecten zijn vervaardigd uit staal, steen, glas, brons, ijzer en aluminium.

Tijdens BEELDwerk van 25 mei t/m 5 juli 2014 in de galerie:

Zomerexpositie ‘Natuurlijk Bekeken’

In het verleden was de natuur de belangrijkste inspiratiebron voor kunstenaars, het was ‘de kunst’ om de natuur zo waarheidsgetrouw mogelijk af te beelden. Maar in de loop van de tijd heeft de kunst zich losgemaakt van ‘natuurgetrouw’ en zich via ‘eigen impressie’ en ‘abstractie’ naar een steeds persoonlijkere vertaling van de werkelijkheid ontwikkeld.
Voor zes Ploeghkunstenaars is de natuur een belangrijke inspiratiebron en ieder van hen laat in ‘Natuurlijk bekeken’ zien hoe ruimte, leegte, lichtval, en de kracht van het seizoen hun werk beïnvloeden. Ook verrukking, troost en rust, ontzag en dreiging, en de menselijke ingreep in de natuur worden in hun werk getoond.

Deelnemende kunstenaars

Tineke van den Berg, Adri Langbroek, Mark van Praagh, Edith Sont, Ans Tellegen, Hannie Terpstra

Feestelijke opening – Zondag 25 mei om 15.00 uur door de heer Rob Metz, de burgemeester van Soest. Met muziek van het saxofoonkwartet An, Dré, Rie en Jeu. Kunstenaars aanwezig!