Formaat kan staan voor afmeting – waarbij kan worden afgevraagd of het is gerelateerd aan een fysiek element en/of aan verbeeldingskracht. Formaat kan echter ook staan voor de zwaarte van een betekenis.

Het blijft dan ook verwonderen hoe formaat een volstrekt eigen rol speelt in het werk van elke individuele kunstenaar. Ieder formaat ‘ontstaat’ als het ware in het hart van de kunstenaar: geen twee ontstaansprocessen zijn identiek. Associaties met verbondenheid tussen mensen en leefgemeenschappen, kracht en kwetsbaarheid, beweging en evenwicht maar ook puur ruimtelijk werk komen in deze expositie voor het voetlicht. 14 kunstenaars van De Ploegh werkten met zowel klei, hout, ijzer, brons en steen als onconventionele materialen die zullen verrassen, prikkelen en uitdagen.

Deelnemende kunstenaars

Karin Beek, Hannah Blom, Michiel Deylius, Willy van der Duyn, Famke Hajonides, Jeltje van Houten, Annemiek van Kollenburg, Michiel Kranendonk, Heleen van Nieuwland-troj, Erica van Seeters, Peter van Tilburg, Kees Verwey, Jos Verschaeren

OPENING zondag 10 juli om 16.00 uur door Anne Berk, curator, publicist en coördinator voor het Europese sculpture network. – de kunstenaars zijn aanwezig!

De opening zal worden opgeluisterd door een optreden van SPROK – een blaasorkest van FORMAAT bestaande uit wel tien blazers (o.a. deelnemer Jos Verschaeren), twee slagwerkers en een accordeonist). Sprok speelt melodieën uit alle windstreken, met een voorkeur voor de muziek die door de Sinti en Roma vanuit India over Azië en het Europese continent is verspreid. Een optreden van Sprok is een muzikale reis met muziek van andere continenten of landen.

‘Wachter’ Rob Schreefel voor de gevel van De Ploegh geplaatst.

Kunstenaarsgesprek 5 kunstenaars ‘Beelden van Formaat’ | zondag 17 juli 2016 om 15.00 uur