be-ZINK-en

19 mei t/m 22 mei 2022

Het Grafiek Collectief Amersfoort (alias: de Gozers)

Willemijn van Dorp, Hadewijch Ouwendijk, Louise de Vries Lentsch en Reina de Weijer

Oude zinken dakgoten: ver-weer-dheid, sporen van wind en regen. Een zinkplaat van 200cm bewerken en afdrukken. Niet gewend aan zink, niet gewend aan groot werken, niet gewend om met z’n vieren één werk te maken. En dan toch …die uitdaging aangaan.

Op zondag 22 mei laten we zien hoe groot die uitdaging was door tussen 14.00 en 16.00 uur  onze 2 meter ets af te drukken.

Het begin

Na de verhuizing van Willemijn en Willem (2020) van landgoed Henschoten-Den Treek in Leusden naar elders onderging hun oude huis een proces van verduurzaming en aanpassing. Tijdens die verbouwing lag in een schuur nog een stapel oude zinken dakgoten van het huis.  Verweerd – de droom voor elke etser  – en meters lang.  Willemijn belde Hadewijch: `kom even kijken, kunnen we hier iets mee?’ Enthousiasme alom.  Gezamenlijk besloten we tot actie.

 Niemand had ervaring met zo’n – letterlijk groot – project. Vervolgens: proeven en nog eens proeven op klein formaat. Kleuren mengen. De eerste afdrukken draaien.

Deelnemende kunstenaars

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

Agenda

  • Op zondag 22 mei laten we zien hoe groot die uitdaging was door tussen 14.00 en 16.00 uur  onze 2 meter ets af te drukken.