Jaarprogramma activiteiten

2019
apr 28

Flip Lambalk over Giovanni Battista Piranesi

Flip Lambalk vertelt een verhaal over Giovanni Battista Piranesi (1720-1778) en zijn invloed op de (on)zichtbare architectuur.

apr 14

Annette Verspoor

Annette Verspoor geeft een inkijkje in haar maakproces.

apr 07

Frits Nolte interviewt in het kM-kunstenaarsgesprek drie exposanten

7 april Frits Nolte interviewt in het kM-kunstenaarsgesprek drie exposanten. Gespreksleider Frits Nolte, zelf beeldend kunstenaar, interviewt drie exposanten teweten: Barbara Bläsing, Justyna Pennards-Sycz, Ruben van de Scheer.

mrt 31

Blind Tour langs (on)zichtbare steden

Dames en heren, jongens en meisjes, lieve mensen, verdrietige mensen, vrolijke mensen. Het is zondag 31 maart, welkom bij Uncle Rons Blind Tour Tours.

mrt 10

workshop tekenen met de iPad door Marjan Jaspers

workshop tekenen met de iPad door Marjan Jaspers

Marjan Jaspers toont op de Grafiekmanifestatie twee iPad-tekeningen.

mrt 03

gesprek over economische positie beeldend kunstenaar i.s.m. StadsGalerij Amersfoort

Lees in de kunstenkrant het achtergrond artikel over kunstenaar, markt en inkomen, gebaseerd op een enquête onder professioneel opererende kunstenaars.

feb 24

Lucia Franssen aan het werk met druktechnieken in klei

feb 17

demonstratie glas slijpen en glasdrukken door Jenny Ritzenhoff

feb 10

Gluren bij de Buren met een optreden van Tinta Bossa

Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Amersfoort veranderen voor een dag in echte podia, voor zeer intieme optredens van verschillende lokale talenten. In Galerie de Ploegh speelt Tinta Bossa, een muzikaal ensemble geïnspireerd door de Braziliaanse Bossa Nova...Read More

feb 03

Annette Fienieg over haar kinderboekillustraties in sjabloontechniek.

3 februari De lezing van Annette Fienieg gaat over haar kinderboekillustraties in sjabloontechniek. De sjabloondruk die zij beoefend bestaat uit het over elkaar heen drukken van transparante kleuren. Het resultaat is enigszins aquarelachtig. Door de fragiliteit van deze techniek zijn de oplages niet groot. Onderwerpen zijn landschappen, stadsgezichten, stillevens en..Read More