Verwacht

De kunstenaars van LKG de Ploegh werken alvast vooruit aan een groot aantal exposities, zowel in de galerie als daarbuiten. We hebben ze onderstaand alvast voor je op een rij gezet. Voor nog niet alle exposities zijn de deelnemende kunstenaars bekend en er wordt nog hard gewerkt aan de kunstwerken. De afgebeelde kunst geeft een idee van de expositie, maar is daar niet in alle gevallen te zien.

Fragment uit een werk van Michiel Delius Rituelen 11

Exposite: ‘Rituelen’

6 oktober t/m 6 november 2022

Locatie: Rietveldpaviljoen

30 kunstenaars laten kunstwerken zien waarin rituelen – hedendaags, fictief of verdwijnend – centraal staan. Omdat rituelen veel over mensen vertellen, over onze angsten, verlangens en sociale verbanden.

In de westerse wereld zijn bijvoorbeeld de kerkelijke rituelen een veel kleinere rol in de samenleving in gaan nemen. Rituelen verdwijnen dus maar er komen ook veel nieuwe rituelen terug. Rituelen kunnen spiritueel, verbindend, helend zijn, maar ook dagelijks, persoonlijk of collectief. Ook de komst van internet heeft bijgedragen aan nieuwe rituelen.

Op de Zonnehof vóór het Rietveldpaviljoen bouwt Linda Verkaaik haar installatie Monument voor NP-11-VV. Het monumentale kunstwerk rond een afgekeurde auto toont een rituele vernietiging, het is een verbeelding voor het afscheid nemen.

AAF Amsterdam

26 t/m 30 oktober 2022
Kunst om verlieft op te worden

Je koopt kunst omdat het je blij maakt, je iets unieks biedt, een leegte vult, creativiteit in de wereld ondersteunt, interessante vragen oproept, je inspireert… Met meer dan 100 kunstenaars, is Galerie De Ploegh dé plek waar je originele en betaalbare kunst vindt om verliefd op te worden.

Ieder jaar toont Galerie De Ploegh nieuwe en bekende kunstenaars op de Affordable Art Fair in Amsterdam. Dit jaar presenteren 12 kunstenaars werk variërend van print, fotografie en collage tot schilderkunst, mixed media en beeldhouwkunst. De Ploegh is een landelijke kunstenaarsvereniging met een eigen galerie in Amersfoort en jaarprogramma met exposities ‘buiten de deur’.

Buy art you love

You buy art because it makes you happy, offers you something unique, fills a void, supports creativity in the world, poses interesting questions, inspires you… With over 100 artists represented by Galerie De Ploegh, you are sure to find original and affordable art suited to your tastes.

Expositie: Vertrekpunt nul

27 oktober t/m 4 december 2022

Locatie: Galerie de Ploegh

Deelnemende kunstenaars hebben een voorliefde voor het werk van de kunstenaars van de Nul beweging, dan wel hebben daar – soms onbewust – binding mee. Ze laten zich wat betreft vorm en kleur vaak inspireren door deze beweging die bestond van 1960-1965. De werken van de Nul-groep zijn bij uitstek ‘anti-schilderkunstig’ en kenmerken zich verder door monochromie, herhaling, serialiteit en directheid van het materiaal. De werken in de tentoonstelling en de presentatie zal minimalistisme in vorm, kleur en materiaal zijn.

Expositie: “Ik zie je – Ik hoor je” / “I see you- I hear you”

8 december 2022 t/m 15 januari 2023

Locatie: Galerie de Ploegh

Zes kunstenaars van De Ploegh worden gekoppeld aan zes jonge kunstenaars met migratie of vluchteling achtergrond.

Veel immigranten en buitenlanders hebben moeite met hun meervoudige identiteit in hun nieuwe land. In deze expositie wordt van de deelnemende kunstenaars gevraagd om hun verhalen te vertellen, naar elkaar te luisteren, de dialoog aan te gaan om elkaar te begrijpen en de afstand tussen verschillende mensen te overbruggen en dichter bij elkaar te komen.

Six of De Ploegh’s artists will be linked to six young artists with migration or refugee background.

Many immigrants and foreigners struggle with their multiple identities in their new homeland. In this exhibition the participating artists are asked to tell their stories, listen to each other, build a dialogue to understand each other and to bridge the distance between different people to come closer to each other.

Curator: Ahmad Mallah