Galerie de Ploegh

Galerie de Ploegh

Galerie de Ploegh

Galerie de Ploegh

LKG de Ploegh is een vereniging van ruim 100 kunstenaars in diverse disciplines. De Ploegh verbindt mensen met beeldende kunst door middel van een verrassend en veelzijdig tentoonstellingsprogramma en galerie-aanbod.
De Ploegh wil de artistieke kwaliteiten van de kunstenaars zichtbaar maken en (kopers)publiek verrassen en aan zich binden. Wij organiseren activiteiten, zowel voor de kunstenaars als voor de bezoekers van de galerie, die leiden tot verdieping van de getoonde beeldende kunst.

Expositie be-ZINK-en

19 mei t/m 22 mei

Oude zinken dakgoten: ver-weer-dheid, sporen van wind en regen. Een zinkplaat van 200cm bewerken en afdrukken.
Niet gewend aan zink, niet gewend aan groot werken, niet gewend om met z’n vieren één werk te maken. En dan toch …die uitdaging aangaan.

Op zondag 22 mei tussen 14 en 16 uur een demonstratie afdrukken van een ets van 200cm lang.

Grafiek Collectief Amersfoort: Willemijn van Dorp, Hadewijch Ouwendijk, Reina de Weijer en Louise de Vries Lentsch

Vreemde vogels

23 mei t/m 12 juni.

Een kunstexpositie voor jonge bezoekers t/m 12 jaar. In deze tentoonstelling, exposeren kunstenaars die passen binnen het concept ‘vreemde vogels’. Kunst stimuleert het denkvermogen van jong en oud. Al eeuwen worden wij uitgedaagd om creatief te denken en op zoek te gaan buiten de gebaande paden om te overleven. Bij kunst is er geen goed of fout, het gaat om de eigen waarneming en het zoeken/vormen van een eigen mening. Het stimuleert het cognitieve denkvermogen, de nieuwsgierigheid en eigenheid.

Agenda 2022

De kunstenaars van LKG de Ploegh werken alvast vooruit aan een groot aantal exposities, zowel in de galerie als daarbuiten. We hebben ze alvast voor je op een rij gezet.