Met acht nieuwe leden is het Landelijk Kunstenaarsgenootschap de Ploegh maar liefst 8 kunstenaars rijker. De nieuwe Ploeghleden stellen zichzelf voor aan het publiek in Galerie de Ploegh van 30 november t/m 3 januari 2015. Zij tonen een grote veelzijdigheid aan kunst: schilderijen, tekeningen, grafiek, fotografie en ruimtelijk werk.

Harry Dukker
Documentaire fotografie – politiek engagement en portretten van stad, landschap en mens.

Marie-Louise Dooijes
Fotografie – zij gaat terug naar de essentie van fotografie. De camera als tekenmachine, tekenen met licht en schaduw.

Araun Gordijn
Schilderijen – ‘Carscapes’, realistische schilderijen over een gedroomd en gereconstrueerd Amerika.

Dineke Groenhof Blaauw
Schildert met inkt op papier – gebruikt de technieken van de kalligrafie om de beweging van dansers, en de klanken en stiltes van muziek te schrijven.

Jeltje van Houten
Geometrische vormen – spelen een grote rol bij haar beeldhouwwerk, installaties en overig werk, ze staan voor orde en regelmaat c.q. ritme en samenhang.

Margherita Pianarosa
Tekeningen en grafiek – hoewel de artistieke voorkeur abstract is, wordt de essentie van de dingen eerder middels figuratie bereikt.

Nannita van Veen
Fotografie – wat verborgen is wordt zichtbaar gemaakt, wat duidelijk te zien is, wordt vastgelegd: vergankelijkheid, schoonheid.

Erica Welling mr-ontwerp
Grafiek, fotografie, illustratie – zoekt in abstractie en figuratie naar afwijking en authenticiteit, met als hoofddoel: het voelen van het zien.

Deelnemende kunstenaars

Harry Dukker, Marie-Louise Dooijes, Araun Gordijn, Dineke Groenhof Blaauw, Jeltje van Houten, Margherita Pianarosa, Nannita van Veen, Erica Welling

Feestelijke opening┬ázondag 30 november om 16.00 uur – Introductie nieuwe leden door de voorzitter van De Ploegh Mirjam Barendregt | Inleiding op de expositie door de voorzitter van de expositiecommissie Mark van Praagh.